Naše prednosti

Naše prednosti izvedene su iz usluga koje pružamo. U ovom segmentu izdvajamo one na koje posebno stavljamo akcenat! Preglede obavljaju naši lekari specijalisti.

Uz pomoć najsavremenijih medicinskih aparata, veliko iskustvo i visokostručno znanje našeg tima najbolja su podrška ozdravljenju naših pacijenata.

Naše prednosti - Fiziopraktik

KAO NAŠE PREDNOSTI POSEBNO IZDVAJAMO:

Ortopedski ulošci za decu i odrasle uz kompjuterski pregled stopala

Savremena dostignuća u oblasti tehnike i tehnologije omogućili su izradu ortopedskih uložaka na osnovu kompjuterskog pregleda stopala i precizno utvrđenog stepena opterećenja i deformiteta stopala.

Najsavremenija CAD/CAM tehnologija za izradu ortopedskih uložaka, podrazumeva kompjutersko snimanje, kompjutersku obradu i kompjutersku izradu individualnih ortopedskih uložaka.

Naši ortopedski ulošci su individualno prilagođeni stanju i potrebama Vašeg stopala. Raspolažemo sa 7 vrsta EVA blokova koji su prilagođeni svim potrebama Vaših stopala, od sportskih, dečijih do dijabetičarskih.

Hijaluronski fileri – da sačuvate mladolik izgled i usporite starenje

Vremenom naša koža prestaje da sintetiše potrebne količine hijaluronske kiseline, kolagena i elastina. Zbog toga neminovno dolazi do slabljenja tonusa i opuštanja kože.

Hijaluronskim filerima se popunjavaju jagodice, nazolabijalne brazde, pušačke bore, marionete, usne, oblikuje se donja vilica, popunjavaju se podočnjaci.

Tretman je bezbolan, traje kratko, efekti su vidljivi momentalno. Efekat traje 8-12 meseci. Estetske usluge i tretmani postaju sve potrebniji i popularniji!

Shock wave terapija – inovativna i vodeća metoda u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji

Shock wave terapija je efikasna neinvazivna metoda u lečenju hroničnog bola različite lokalizacije. U ciljanom tkivu na koje deluje dovodi do smanjenja intenziteta bola – analgezije, poboljšanja mikrocirkulacije, kao i  opuštanja mišića – miorelaksacije.

Stimulacijom mišićnih „trigger“ tačaka, ova vrsta terapije oslobađa od bola i spazma muskulature. Pored navedenih efekata, „shock wave“ stimuliše ćelije da produkuju kolagen i koštano tkivo, podstiče stvaranje novih krvnih sudova što za posledicu ima ubrzano zarastanje i regeneraciju tkiva.

Zbog svoje efikasnosti  u saniranju povreda, shock wave terapija ubrzava proces rehabilitacije i obezbeđuje brz povratak sportista u trenažni proces.

Posetite nas na Facebook-u!

Vežbe za decu i bebe, kao i masaža za bebe

Stimulacija razvoja odojčeta kroz različite oblike stimacionih tehnika, kao što su baby handling, Bobath terapija, Vojta terapija.

Infant masaža je specifična manuelna tehnika kojom se roditelji uče kako da se bolje povežu sa svojom bebom, razumeju njen govor tela, steknu obostrano poverenje i razviju sigurnost u sebe kao roditelja, a samim tim i osnaže ličnost svoje bebe. Više o manuelnoj masaži…

Vežbe za korekciju deformiteta kičmenog stuba i kompletan rehabilitacioni program nakon različitih vrsta povreda koštanozglobnog sistema. Vežbe za decu i bebe detaljnije…

Akupunktura-tradicionalni metod lečenja

Naši tretmani uključuju i ovaj veoma popularan načina lečenja pomoću akupunkturnih igala. Akupunktura se pokazala izuzetno uspešnom u uklanjanju tegoba kod sledećih stanja:

  • bolna stanja: glavobolja (migrena), bol u vratu, kičmi i zglobovima
  • degenerativni reumatizam (cervikalni i lumbalni sindrom, išijas, periartritis, artroze)
  • vanzglobni reumatizam (tendinitis, fibromijalgija)
  • sportske povrede (istegnuća, uganuća, iščašenja)
  • neuralgije, neuritis, pareza, sinuzitis, bronhitis, astma, alergija, noćno mokrenje
  • bolne menstruacije itd. Više o tradicionalnoj medicini…

HILT terapija – najsavremenija tehnika u spektru lasera

Terapija HILT laserom predstavlja najsavremeniji vid laseroterapije.

Ova terapeutska tehnika ubrzava proces rehabilitacije i snažnim termalnim efektom deluje na bol u koštano-mišićnom sistemu.

Hilt terapija zasnovana je na emisiji lasera visokog intenziteta.  Zbog svojih fizičkih karakteristika, deluje prema dubljim slojevima tretiranog tkiva.

Regenerativno delovanje visokofrekventnog lasera ogleda se u konvertovanju svetlosne energije u hemijsku, koja pospešuje sintezu proteina i proliferaciju ćelija. Hilt terapija detaljnjije…