Estetski tretmani

Estetski tretmani u ordinaciji “Fizio Praktik” prate najsavremenija dostignuća estetske medicine i minimalno invazivne procedure. Naši estetski i antiaging tretmani imaju za cilj vraćanje izgubljenog volumena i mladalačkih kontura licu.

Vremenom, naša koža prestaje da sintetiše potrebne količine hijaluronske kiseline, kolagena i elastina. Zbog toga neminovno dolazi do slabljenja tonusa i opuštanja kože. Promene su najvidljivije oko očiju, ali su sve primetnije i bore na čelu i oko usana.
Kako vreme prolazi estetske usluge i tretmani postaju sve potrebniji i popularniji!

Estetski tretmani novi sad - Fiziopraktik

Vrhunski estetski tretmani za bolji kvalitet života

Tretmani lica i tela, negovan i lep izgled je bitna potreba svake žene. Danas je sve više muškaraca koji takođe žele da uvek lepo izgledaju. Samim tim vrhunski estetski tretmani za ulepšavanje i podmlađivanje su nešto što svaka osoba treba i zaslužujete.

Kao Vaš fizijatar preporučujem Vam da pogledate naše estetske usluge i sebe, ili dragu osobu, obradujte vrednim estetskim ili antiaging tretmanom. Zadovoljan klijent je naša najbolja reklama.

Estetski tretmani - Fizio Praktik

Šta treba da znamo o botoxu?

Botox ili botulinum toxin je prečišćen protein, koji se u medicinskoj estetici koristi preko 30 god. Tretman izvodi specijalno obučen lekar akreditovan od strane Ministarstva zdravlja.

U odgovarajući mišić (gornja trećina lica tj.čelo, bore izmedju obrva, oko očiju, bore na nosu, vratu, iznad gornje usne i smejalice) iglicama se ubrizgava mala količina botoxa, da bi se sprečila preterana kontrakcija mišića, koja dalje sprečava nastanak bora.

Nazivaju ga i čarobnim štapićem ili lunch break tretmanom, jer traje kratko, bezbolan je, posle tretmana može da se nastavi sa svakodnevim aktivnostima.

Efekti su primetni već nakon 5 dana a potpuni pravi rezultat 14 -ti dan od tretmana. Koža deluje zategnuto, mladoliko, bez vidljivih bora. Efekat traje od 6-8 meseci.

Lipoliza – nehirurška liposukcija

Lipoliza je nehirurška liposukcija, tj. topljenje masnih naslaga. Masne naslage mogu biti difuzne- generalizivana gojaznost i lokalizovana- celulit. Za lipolizu koristimo lipolitičke koktele koji sadrže Fosfatidil holin koji razgradjuje, topi masne ćelije.

Kod žena zahvaćene regije su: stomak, bedra, bokovi, butine. Kod muškaraca masne naslage su lokalizovane u regiji stomaka.

Pacijentima preporučujemo da pored ovog tretmana vode računa o pravilnoj ishrani, unosu dovoljne količine vode kao i fizičkoj aktivnosti. Svakom pacijentu se pristupa individualno.

Tretman se izvodi sitnim iglicama pa nije bolan. Na mestu uboda može da se javi crvenilo i otok. Za postizanje željenih rezultata potrebno je 3-6 tretmana u razmaku od 3 nedelje.

Estetski tretmani – Hijaluronski fileri

Hijaluronski filer ili punjač bora, je sterilan, proziran gel koji u svom sastavu sadrži hijaluronsku kiselinu kojom se nadoknadjuje izgubljeni volumen. Potpuno je bezbedan, sterilan i registrovan.

Hijaluronska kiselina koja je sastavni deo kože, tetiva, zglobova, struktura oka starenjem se smanjuje. Zahvaljujući modernoj medicini i tehnologiji, pruža se velika mogućnost damama kao i gospodi da se duže sačuva mladolik izgled i uspori starenje.

Jedan molekul hijaluronske kiseline vezuje od 300-550 molekula vode što daje fantastične efekte koji su vidljivi odmah nakon tretmana. Koža je jedra, zategnuta, jednom rečju lepša.

Hijaluronskim filerima se popunjavaju jagodice, azolabijalne brazde, pušačke bore, marionete, usne, oblikuje se donja vilica, popunjavaju se podočnjaci. Tretman je bezbolan, traje kratko, efekti su vidljivi momentalno. Efekat traje 8-12 meseci!

Fizio Praktik Novi Sad - liposukcija

Hemijski pilinzi

Površni hemijski pilinzi – uklanjanje površnog sloja epiderma. Radi se kiselinama od 20-30%, to su glikolna mandelična, limunska, salicilna, azelaična, kojična kiselina.

Broj tretmana zavisi od stanja kože i efekta koji želimo da postignemo. Nekada je to jedan tretman a nekada je to serija tretmana u odgovarajućim razmacima.

Tretman traje vrlo kratko, nema crvenila postiže se blaga eksfolijacija, koža nakon tretmana je sjajna, glatka, osvežena. Ovaj tretman se koristi kao dobra priprema kože za buduće tretmane.

Srednje duboki hemijski pilinzi– koristi se 15% 25% i 35% TCA trihlorsirćetna kiselina. Posle tretmana koža je crvena a nakon nekoliko dana koža tamni, puca i počinje ljuštenje.
Koristi se kao tretman za hiperpigmentaciju, akne i rešavanje finih, sitnih bora. Ovaj tretman se preporučuje u zimskom periodu.

Duboki hemijski pilinzi– vrše se Fenolima radi dubokog podmladjivanja, oporavak je vrlo dug.

Mezoterapija

Mezoterapija je stara tradicionalna metoda, pri kojoj se u srednji sloj kože derm ubrizgavaju aktivne supstance tj. kokteli:

vitamini, minerali, aminokiseline, hijaluronska kiselina. Ovi kokteli su visokokvalitetni, sterilni, bezbedni za upotrebu, bez konzervanasa i apirogeni.

Tehnike kojima se mezoterapija izvodi su: dermapenom, dermarolerima, iglom, nappage, papule i point by point. Tretman traje 30 min do 1h. Preporučujemo uraditi ga nulti dan, deseti pa na dvadeseti dan od početnog tretmana, to je tzv. booster doza. U zavisnosti od starosti određuje se doza održavanja.

Naše ostale usluge i tretmani →