HILT terapija

HILT terapija (Terapija HILT laserom) predstavlja najsavremeniji vid laseroterapije koji ubrzava proces rehabilitacije i snažnim termalnim efektom deluje na bol u koštano-mišićnom sistemu.

Koje su to fizičke karakteristike koje povoljno deluju na organizam?

Terapija hilt laserom zasnovana je na emitovanju emisije lasera visokog intenziteta. Zbog svojih fizičkih karakteristika, deluje prema dubljim slojevima tretiranog tkiva. 
Regenerativno delovanje visokofrekventnog lasera ogleda se u konvertovanju svetlosne energije u hemijsku, koja pospešuje sintezu proteina i proliferaciju ćelija. Uz pomoć HILT terapije procedura rehabilitacije vodi do brzog oporavka i izlečenja. “Fizio Praktik“, specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu nalazi se u Novom Sadu, Braće Dronjak 5 (na Satelitu).

HILT terapija je najsavremenija tehnika u spektru lasera

Zbog čega su značajne fizičke osobine HILT lasera u medicini?

Karakteristike HILT terapije

Zbog svojih fizičkih karakteristika, tretman HILT laserom je idealan za delovanje prema dubljim slojevima tretiranog tkiva. Navedeni proces dovodi do smanjenja upale, otoka, mišićnog spazma, ukočenosti, što krajnje uzrokuje reparaciju tkiva i otklanjanje bola. 

Primena HILT terapije

Hilt terapija je inovativna terapijska metoda koja se sprovodi laserom visokog intenziteta. 

Terapija HILT laserom se primenjuje kod akutnih i hroničnih bolnih stanja, kao što su bol u cervikalnoj i lumbalnoj regiji i upala tetiva. Jednako efikasno se sprovodi i kod burzitisa, sinovitisa, kapsulitisa, traumatskih oštećenja mišića, postojanja edema i postraumatskih hematoma.

Hilt zauzima posebno mesto u tretmanu tibio-tarzalnog sindroma, patelarne hondropatije i kompletne sportske traumatologije.

Kakva je efikasnost ove tehnike laseroterapije?

Fizikalna terapija se primenjuje prilikom pojave raznih problema koji ometaju pokret i kretanje obolele osobe. Zbog pomenute efikasnosti, terapija HILT laserom zauzima posebno mesto u tretmanu tibio-tarzalnog sindroma, patelarne hondropatije i kompletne sportske traumatologijeIdealna je za lečenje duboko lociranih bolnih stanja mišićnih i zglobno-tetivnih regija.

Šta sve postižemo uz pomoć HILT lasera?

Na prvom mestu je smanjenje bolova, jer se poboljšava cirkulacija hranljivih materija i uklanjanje nagomilane tečnosti u obolelom tkivu. Samim tim se vrlo brzo smanjuje upala i stimuliše proces obnavljanja ugroženog tkiva i cele regije.

Šta dobijate ovim tretmanom?

Svaka bol, posebno hronična, postaje problem, ne samo za pojedinca, već i za njegovu porodicu i društvo u celini. Stoga bol treba što pre sanirati i, po mogućnosti, potpuno ukloniti.

Pojava HILT lasera omogućila je primenu terapijske metode koja se najviše koristi upravo za lečenje bolnih patoloških stanja u duboko smeštenim mišićima, tetivama i zglobnim regijama.

Dakle, ovom laseroterapijom konkretno dobijate:

Smanjenje bolova, poboljšanje dovoda hranljivih materija i resorpciju nakupljenih tečnosti što brzo ublažava upalu i snažno stimuliše obnavljanje oštećenog tkiva.

Plan poseta

jtrSlobodno nas nazovite kada Vam naše usluge zatrebaju. Možemo odmah da se dogovorimo i zakažete termin za posetu našoj ordinaciji (tel. 021-64-00-235).

Nakon prvog pregleda napravićemo precizan Plan poseta sa rezervisanim terminima za dogovorene tretmane. Plan će biti podešen prema Vašim potrebama i mogućnostima u konkretnom vremenu.

Ukoliko imate bilo kakve zdravstvene tegobe ne oklevajtr da nas pozovete. Mi smo ovde da Vam pomognemo!

Usluge i tretmani Fizio Praktik Novi Sad