Limfna drenaža

Limfna drenaža je specifična manuelna masaža koja se obavlja pritiskom na kožu i gnječenjem. Cilj je da se nagomilana tečnost potisne ka limfnim žlezdama i izlučivanjem izbaci iz organizma.

Tehnika limfne drenaže se primenjuje za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Služi da odblokira limfne kanale i krvne sudove. To dovodi do pročišćenja organizma i smanjenja bolova nastalih usled nataložene limfe i pritiska na nervne završetke.

Ovaj tretman prvenstveno ima za cilj stimulisanje cirkulacije limfe, detoks organizma i poboljšanje venske cirkulacije. Sama procedura je sastavni deo naših usluga i tretmana.

Limfna drenaža ima pozitivan uticaj na nervni, mišićni i na imuni sistem. Najviše se izvodi na rukama, nogama, stomaku, leđima, bokovima i stopalima.

Limfna drenaža pritiskom - fizio praktik
limfna drenaža gnječenjem - fizio praktik

Kako limfna drenaža utiče na organizam?

Tretman limfne drenaže doprinosi da naš organizam bude jači i zdraviji. Drenaža limfe nam pomaže da smršamo i očistimo telo od toksina.

Rezultate ovog tretmana možete videti na svom telu kroz:

  • smanjenje obima nogu i otoka na nogama,
  • poboljšanje cirkulacije,
  • učvršćenje i zatezanje kože, smanjenje celulita i
  • brzo ozdravljenje obolelih organa.

Limfni sistem čine posebni kanali preko kojih tkivna tečnost iz međućelijskog prostora komunicira sa krvotokom. Pošto se limfni putevi koriste za transport masti iz digestivnog trakta, limfna drenaža predstavlja vrlo efikasnu tehniku za detoksikaciju i regeneraciju tkiva i celog organizma.

Otok na nogama se smanjuje

Smanjenje obima nogu i otoka na nogama

Cirkulacija se poboljšava

Poboljšanje cirkulacije u nogama i celom organizmu

Celulit se znatno smanjuje ili nestaje

Učvršćenje i zatezanje kože i smanjenje celulita

Kada se tretman drenaže limfe ne sme koristiti?

Limfnu drenažu ne možete da koristite:

  • ukoliko imate proširene vene ili loše kapilare,
  • u drugom ste stanju ili imate menstruaciju,
  • ako su prisutne infektivne bolesti.

Najbolje je da obavite specijalistički pregled i pribavite nalaze naših iskusnih lekara specijalista za fizioterapiju. Za Vaše zdravlje…